Kategori: Blogg

Hej, vänner!

Nu är det snart två veckor sedan förra avsnittet kom ut och vissa verkar undra vad som pågår. Jag tänkte därför förtydliga :) Det skulle spelats in igår men halva styrkan var sängliggande. Vi lägger med andra ord INTE ner poden. Precis som vi sagt tidigare. Vi spelar bara inte in pliktskyldigt varje söndag för tillfället eftersom vi har märkt att det blir mycket roligare, både att spela in och förhoppningsvis att lyssna på, ifall alla är med. Så därför kommer avsnitten inte alltid komma lika frekvent som de gjort de senaste fyra åren. Vi hoppas att ni, precis som vi, föredrar kvalitet framför kvantitet och fortsätter lyssna :)

Sen vill jag också påminna om att vi gör detta för att vi tycker det är roligt och vi har som sagt gjort det varje vecka i fyra år. Om du gillar att lyssna så hör inte av dig och KRÄV saker av oss som om vi vore skyldiga dig något. Sånt förstör det roliga lite :/

Men fler avsnitt kommer och vi spelar in nästa så fort vi bara kan (…och vill)!

Hörs snart
Anton

Share

Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet!


Våran Podcast samlar in pengar till Musikhjälpen 2013 för att alla tjejer ska kunna överleva sina graviditeter.
Alla bidrag mottages, stora som små. Så låt oss tillsammans göra det här till verklighet!

Klicka den här länken för att bidra till Musikhjälpen 2013 via Våran Podcast!

Share

SÅ JÄVLA GÖTT!!!

Idag är en stor dag för Våran Podcast, för idag hamnade vi på förstasidan av podcastsektionen i iTunes! På både datorn och i iPhonen! Om vi bara är där för en kort stund så är detta hur kul som helst för oss och vi vill tacka alla er som lyssnar, alla ni som hittills recenserat och pratar gott om oss och tipsar till människor ni känner, detta är tack vare er, så var stolta, detta är alla involverades bedrift!
Tack så mycket!
(Såhär såg det ut när vi låg på förstasidan)

Vi kan inte tacka er tillräckligt, här hade vi aldrig hamnat utan er. <3 /Våran Podcast

Share

Hjälp oss rita!

Kära vänner! Nu är det så att vi ska trycka upp lite schyssta tygkassar.
Åh, så härligt det ska bli!
Idag har vi suttit och ritat mönster i påskbrevsliknande konturer av våran logga.
Ni kanske har sett Viktors kreation på twitter?

Hur som hest så är vi i skissfasen just nu. Vill du vara med?
Då får du gärna ladda ner våran logga som PDF och kladda loss!
Enda regeln är att du bara får använda svart penna/färg.

Våran kontur

Share

Ett inlägg till alla ni som inte tror på Gud.

Medmänniskor, hör upp!

Avsnitt 48 är i skrivande stund under klippning.
I det snackar vi om Svenska Kyrkan. En organisation som 85 procent av hela Sveriges befolkning fortfarande är medlemmar i trots att bara 21 procent säger sig tro på en Gud enligt undersökningar från 2010.
Vissa stannar som medlemmar i kyrkan av anledningar som att bevara kulturbyggnader, kunna gifta sig i kyrkan, få begravningsplats och att kyrkan inte bara är en religiös organisation, utan även fungerar som en slags hjälporganisation på många sätt.
Men saken är den att kyrkobyggnaderna bevaras med bidrag från staten. Det vill säga att dina skattepengar bevarar kyrkor oavsett om du är medlem i Svenska Kyrkan eller ej.
Att gifta sig i kyrkan är inget jag personligen vill göra då jag saknar tro någon Gud, men är ett giftermål i kyrkan allt som står i vägen mellan dig och ett utträde ur kyrkan kan jag meddela att det räcker med att en av de båda parterna är medlemmar för att du ska kunna gifta dig kyrkligt. Annars kan du ju hyra kyrkan med en liten del av alla pengar du sparat genom att inte betala någon kyrkoavgift.
Eller! Gift dig borgerligt eller inte alls. Det är 2013, gott folk!
Vad begravningsplatsen beträffar så betalar du som inte är kyrkomedlem en begravningsavgift. Så du ska allt få bli nergrävd nånstans du också.
Att kyrkan fungerar som hjälp för bl.a. utsatta barn och hemlösa är sant. Men ingenting hindrar dig från att använda de tusenlappar du sparar varje år på uteblivet ”tionde” till att hjälpa någon. Skänka till en religiöst obunden hjälporganisation till exempel.

Så om du inte är en troende kristen GÅ UR KYRKAN nu på en gång! uturkyrkan.se är ett jättebra sätt att gå ur. Du fyller i ett formulär som du sedan skriver ut, skriver på och skickar iväg till din församling. Vilken församling du tillhör och adressen dit får du hjälp att ta reda på via samma hemsida. Ett frimärke kostar 6kr och det är det värt!

Vill du inte krångla med skrivare och kuvert så kan du betala 119kr för att gå ur kyrkan via kyrkoavgiftningen.se
Även det är ju överkomligt med tanke på hur mycket pengar du sparar. På denna sidan kan du även snabbt räkna ut exakt hur mycket pengar du sparar per år på att gå ur kyrkan. Du kan till och med se hur mycket du kommer spara fram till pensionen.

Varför är jag då så angelägen om att du ska gå ur kyrkan, nu helt plötsligt?
Jag har tröttnat på att få den lokala kyrkotidningen Kyrkpulsen i brevlådan och det verkar betydligt lättare att störta hela Svenska Kyrkan än att få dem att sluta dela ut denna hädiska publikation!

Väl mött!

Anton Eriksson

Share

P4 Väst-inslaget med Viktor och Carl!

Ni som missade morgonen den 26:e Augusti då Viktor och Carl var med i Morgonpasset på P4 Väst, ni finner det här! > > > P4 Väst-inslaget med Viktor och Carl.

Share

Till er som lyssnar på Våran Podcast via vår hemsida!

Våran Podcast är nominerad i två kategorier till Svenska Podradiopriset 2013!
Kategorierna är ”Bästa kultur och nöje” samt ”Sveriges bästa podcast”.

Om du tycker att vi är bra och gillar vad vi gör, tveka då inte att slänga iväg en eller två röster!
Röstar gör du här: Svenska Podradiopriset 2013

Tack för att du lyssnar, vi älskar er!

Share

Daft Punk – Random Access Memories RECENSIONEN!

Av Viktor Helldén

När jag första gången satte mig för att lyssna på Daft Punks senaste album är det i bilen på väg till Norge, två mil innan gränsen slår jag på första spåret ”Give the life back to music” är jag konfunderad. Är detta allt? Daft punk, kungarna av elektronisk dansmusik på slutet av 90-talet och början 00-talet, är detta allt de lyckas åstadkomma? Jag lyssnar vidare. ”The game of love” Giorgio by Moroder” (vi återkommer till denna) ”Within”. Jag förstår ingenting, kanske kan det ha att göra med mitt sinnestillstånd, jag har trots allt suttit i bilkö de senaste två timmarna och är fruktansvärt sen. Jag är arg och ”Random Access Memories” hjälper inte att lätta upp sinnet direkt. Jag stänger av och sitter tyst i bilen en stund.

Några dagar senare när jag är på väg hem ger jag skivan ett nytt försök, då händer något.
Nästa spår är ”Instant Crush feat. Julian Casablancas”, kanske är det för att The Strokes är ett utav mina absoluta favoritband och för att låten doftar så ljuvligt av The Strokes sångarens ganska släpiga stämma, men låten är förbannat bra.

Skivan spretar att alla möjliga jävla håll, det märks inte minst på ”Touch”. Låten börjar med ett två minuter långt intro med vad som enklast kan beskrivas med slumpmässiga tangenttryckningar, två minuter in går låten över till sångaren Paul Williams som leder in låten till crescendot bryter ut mitt i låten, en perfekt komposition av piano och trumpet. Det är omöjligt att inte vissla med i det stycket. Efter trumpeterna och pianot har vi ett fyra minuters långt outro att se fram emot. Wünderbar!
”Touch är, enligt mig, skivans starkaste låt. Skiftningarna i låten gör den magnifik.

Sen har vi radio-dängan ”Get Lucky” en fin historia om mäns längtan att få ligga lite.

Skivan avslutas med den mäktiga apokalyps-doftande låten ”Contact”, det var längesen jag hörde en låt som passar bättre att avsluta ett album än ”Contact”. Med ”Contact” syr den franska duon Guy-Manuel de Homem-Christo och Thomas Bangalter ihop hela albumet på förträffligt sätt.

Mycket vatten har runnit under broarna och många timmar har spenderats tillsammans ”Random Access Memories” sedan den där bikön på väg till Norge.
Det är ett utmärkt album, fantastiskt välproducerat. Faktiskt så välgjort att ingen kommer komma ihåg det om fem år. Musik ska kännas, musik ska ta en till platser man vill vara på men inte är, TYVÄRR gör inte ”Random Access Memories” det.
Albumet innehåller inga klassiker som ”Around the world” eller ”Aerodymamic”
Det är ett album för stunden och för recensenter runt om i världen.
I ovan nämnda ”Giorgio by Moroder” har Thomas och Guy-Manuel låtit få en producent av elektronisk musik från 70-80 -talet bli intervjuad i ca fem minuter sitter denna italienare och pratar om musiklimatet som rådde på dessa under dessa årtionden. HELT ointressant för mig men journalister ÄLSKAR sådant.

Något slags betyg kanske skulle vara på sin plats. ”Random Access Memories” får av mig 7 av Carls tummar av 10 möjliga

Hoppas ni har tagit glädje av denna lilla text, nu ska jag gå och öva på saxofonen.

På återseende

Viktor Helldén

Share

Recept på dillcoklad.

Har ni hamnat här har ni ju säkert inte missat att vi vevade ihop varm dillchoklad i senaste avsnittet.
Ett recept på det ska ni få! Det är väldigt standard, så klart, med en liten twist!

Varm dillchoklad

4 portioner

4 dl mjölk
4 tsk socker
4 tsk kakao
Dill

1.Värm mjölken och vispa ner sockret och kakaon och låt puttra tills konsistensen är krämig

2.Vispa ner dill. Torkad, färsk eller förstenad kvittar nog. Men sluta innan dillen tar över kakaon för mycket, det ska bara vara en HINT av dill!

-L

Share

Vegetariska recept från Larsson!

Nu var det då dags för mig, Larsson, att göra debut här på hemsidan!
Vi har fått mail av folk som har bett om tips på vegetariska rätter som inte bärs upp helt och hållet av quorn eller sojaprodukter.
Jag kan inte tala för Carl, men jag lagar ju som bekant en hel del mat och jag tänkte dela med mig av två otroligt enkla och goda rätter. Den första fungerar utmärkt som en lite finare vardagsmiddag och den andra är lite snällare mot plånboken.

Först då, en lite omarbetad pastagratäng! Pasta är ju alltid gott, men i den här gratängen, med såhär mycket ost, är det så jäääävla gött!

Ingredienser, 3-4 pers
2 dl kokta, röda linser
2 dl hackad broccoli
3 tomater, fint tärnade
3 dl matlagningsgrädde
fetaost
200-300g riven gratängost
3-4 portioner pasta av valfri form
basilika
salt
peppar
rosamrin
timjan

1. Sätt igång ugnen på 200 grader, koka pastan, lite kortare än vad som står på förpackningen. Häll av pastan medan den fortfarande är lite hård i mitten.
2. Blanda allt i en ugnssäker form, krydda och strö över osten, här tycker jag devisen ”ju mer, ju bättre” gör sig klockren, men beroende på diet och liknande så är det upp till er att välja ostmängd, men se till att det täcker ut i kanterna ordentligt!
3. Ungefär 15 minuter senare borde det vara klart, pastan har fått suga åt sig den sista vätskan för att bli sådär mjuk o go, osten har smält och ni är såklart skithungriga. Men ta er tiden att lägga upp det snyggt på tallriken och dekorera gärna med ett par blad babyspenat och lite nyrivet citronskal!

Nummer två är den som är perfekt att laga när man har tvättid och behöver vara hemma för att passa maskinerna,den sköter mer eller mindre sig själv efter en stund.
En finfin böngryta! Är man då den som alltid säger att ”man inte tycker om bönor”, trots att senast man smakade var -99, så ska man ge det här ett försök!

Ingredienser, 3-4 pers
5 dl blandade bönor
4 dl krossade tomater
4 dl matlagningsgrädde
2 dl kikärtor
2 dl rivna morötter
1 finhackad gul lök
1 hackad paprika
3-4 port pasta, potatis eller ris.

1. Hetta upp en stor gryta, gärna med tjock botten, häll i olivolja och fräs löken gyllenbrun. Häll sedan i dom krossade tomaterna och matlagningsgrädden och låt dom koka upp.
2. Häll i bönor, kikärtor och paprika. Krydda med riktigt mycket salt och peppar. Finns det chilipulver i närheten kan jag rekommendera det. Låt det puttra på medelhög värme. Rör gärna om då och då för att undvika att det bränner i botten.
3. När ungefär en femtedel av vätskan försvunnit, efter ca 30-40 minuter så är det en riktigt härligt seg konsistens på grytan, då blandar du i morötterna och serverar med potatis, ris eller pasta, som du sätter på med lite skön timing så att det är klart till det här steget.
Har man nån stump parmesan över är det helt suveränt att riva över precis vid servering!

Så, om ni provlagar maten, får ni gärna maila in och säga vad ni tyckte och hur det gick!
Ha det så jäääääävla GÖTT nu!
-L

Share